Whatsapp ons!
Specialist in de fruitteelt
i

Van der linden tuintechniek

het bedrijf

Dik van der Linden

Dik van der Linden is opgegroeid in de Betuwe en heeft daar de opleiding aan de fruitteelt vakschool gevolgd, dit omdat hij graag fruitteler wilde worden. In plaats van voor een fruitteler te werken begon Dik als vertegenwoordiger bij Baveck. Vervolgens werd hij werkzaam bij de Betuco, ook als vertegenwoordiger. De kennis die Dik had opgedaan aan de fruitteelt vakschool en bij zijn voormalige werkgever kwamen hier goed van pas. In 1990 verhuisde Dik naar het Land van Maas en Waal, hij komt  in Dreumel te wonen. Hier kan hij zijn hobby als fruitteler eindelijk echt werkelijkheid laten worden. De combinatie Fruitteler vertegenwoordiger werkte uitstekend doordat hij werkzaam was in dezelfde branche. Vervolgens krijgt Dik in 1995 de eindverantwoording over de verkoop in Nederland bij het bedrijf Munckhof.

De oprichting van het bedrijf

In 2003 begint er een nieuw tijdperk voor Dik, hij start zijn eigen bedrijf op. Hij begint met het opknappen van Munckhof spuiten en vermarkt deze vervolgens in nieuwstaat op de Nederlandse markt. Dit begon uiteraard in kleine aantallen maar groeide langzaam uit naar grotere aantallen en meerdere machines (wel altijd specifiek gericht op de fruitteeltbranche).

Importeur Lochmann

In 2005 begint Dik van der Linden met het importeren van de Lochmann machines. Dik kent Lochmann vanuit zijn eerdere werkgevers en weet dat Lochmann in het buitenland op veel plaatsen marktleider is. Hij kent het spuitsysteem vanuit zijn Munckhof tijd (veel lucht gecombineerd met een lage luchtsnelheid) en weet dan ook al snel dat het een zeer goede spuit is. De verkoop van de Lochmann spuiten stijgt en het duurt niet lang voordat de eerste bedrijfshal wordt gebouwd en er steeds meer wordt ondernomen. De bedrijfshal breidt zich in de jaren die volgen uit.

Toetreding Richard van der Linden en naamswijziging Van der Linden Fruitteelt Machines.

Januari 2017 treedt Richard van der Linden toe als mede eigenaar van Van der Linden Fruitteelt Machines. Richard heeft de opleiding voor verkoop en managment afgerond aan de IVA in Driebergen en heeft zijn HBO diploma International Business afgerond in Amerika aan Northwood University in Michigan. Verder heeft hij 1 jaar gewerkt als verkoper binnendienst in de automaterialen branche, 1 jaar als buitendienst vertegenwoordiger en 2 jaar als autoverkoper. Vervolgens is hij 5 jaar in dienst geweest bij Dik van der Linden voordat hij toetrad tot het bedrijf.

Uitbreiding productengamma

Naast het importeren van de Lochmann machines is Van der Linden Fruitteelt Machines ondertussen importeur van diverse andere merken/fabrieken uit Europa.
Zo is Van der Linden Fruitteelt machines importeur van Eurospand. Dit is een italiaans bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van hoogwaardige kunstmeststrooiers voor de akkerbouw en fruitteelt, alsmede zoutstrooiers welke door de gehele wereld worden gebruikt. Eurospand heeft een unieke kunstmeststrooier welke zich onderscheid door het gebruik van RVS en een speciaal schudmechaniek (VIBRO-SYSTEM) 
Verder vertegenwoordigd Van der Linden Fruitteelt machines de verkoop van de in Nederland ontwikkelde GENIUS hoogwerkers. Dit is een 4 wiel aangedreven complete hoogwerker welke specifiek is ontwikkeld voor de fruitteelt!
Daarnaast importeren zij de Ditta Seria (hoogwerkers, wortelsnijder,mestkaren) uit polen. Ook alle specifiek ontwikkeld voor de fruiteelt.
Arvipo, een spaans bedrijf welke is gevestigd dichtbij Barcelona en zich specialiseerd in de ontwikkeling van elektrische snoeischaren.
Agrofer, een Italiaans bedrijf dat zich specialiseerd in de ontwikkeling van diverse fruitteeltmachines. Agrofer maakt absoluut maatwerk in de breedste zin van het woord. Zij ontwikkelen diverse machines. De meest verkochte zijn, compoststrooiers (groot en klein), aanwalmachines, wortelsnijders en kistenwagens.
En als laatste is Van der Linden Fruitteelt Machines dealer van Perfect (maaiers, versnipperaars, hefmasten en strokenpoetsers). 
Al deze producten zijn specifiek uitgekozen op Kwaliteit!

Uitbreiding Fruitbedrijf

Naast de uitbreiding van de machine handel is ook het fruitbedrijf uitgebreid.  De combinatie machinehandel (gespecialiseerd in de fruitteelt) en fruitteler is nog steeds ideaal en telt nu 8.5 hectare peren.

Interieur

De medewerkers

Contact NL + DE:
Dik van der Linden
Dik van der Linden

Tel. +31 (0)6 55 80 53 37
E-mail: Dik van der Linden
Contact NL + EN:

Richard van der Linden

Tel. +31 (0)6 24 25 19 65
E-mail: Richard van der Linden